QNAP TurboNAS firmware - v3.8 Štampa
ponedeljak, 19 novembar 2012 08:58

 firmware38

Novi firmware za QNAP TurboNAS uređaje verzija 3.8 donosi niz unapređenja u radu kao što su podrška za Windows 8®, redizajniranu početnu stranu sa jednim prijavljivanjem za sve usluge, poboljšane multimedijalne aplikacije, i podršku za proxy klijente. Redizajnirana početna strana sada ostavlja još bolji i prijatniji utisak u radu. Kućna zabava je još jednostavnija i bolja sa novim opcijama za slike, muziku i video zapise. Podrška za proxy klijente u velikoj meri čini mrežu računara u poslovnom okruženju fleksibilnijom zbog ovog tipa internet pristupa.

 


Windows 8 
Turbo NAS firmware v3.8 je stvoren da radi savršeno u kombinaciji sa novim Windows 8 Operativnim Sistemom. Windows 8 korisnici mogu da koriste web-orijentisani korisnički interfejs kroz Internet Explorer 10, i da uživaju u radu. Podrazumeva se podrška za SMB/CIFS i FTP razmenu dokumenata, QNAP NetBak replicator, iSCSI target creation za virtualizaciju, kao i alati QFinder i QGet. windows-8

 


Podizanje sistema
easystarted Sigurno ste se do sada susretali sa problemom novog laptop računara na kojem nije instaliran CD/DVD optički uređaj. Zahvaljajući novom TurboNAS firmware-u, podizanje sistema bez CD/DVD-a više neće biti problem. Dovoljno je da posetite web portal i pratite korak-po-korak instrukcije za Windows™, Mac®, i Linux platforme. I sami ćete videti koliko je jednostavno.

 


Novi korisnički interfejs 
Do sada ste morali da se prijavljujete (logujete) više puta za različite aplikacije, a sada se sve to obavlja samo jednom prijavom. Dodata je i opcija za brzo prebacivanje iz jedne aplikacije u drugu. Sa novim korisničkim interfejsom ćete sa lakoćom podešavati pristupe korisnika i dodeljivanje prava za upotrebu CIFS, AFP, FTP, WebDAV usluga odvojeno. redesignedpage

Foto stanica
photostation

Svi mi posedujemo fotografije koje nam mnogo znače. Foto stanica nije samo alat za pregled i razmenu slika, već postaje vaša lična riznica blaga koje ispunjava sva očekivanja i poseduje ogromne kapacitete.

Dovoljno je da rasporedite slike po folderima i Photo station će za vas organizovati albume i sve potrebne informacije za što jednostavniji i prijatniji pregled. Manipulisanje dokumentima je još jednostavnije jer je aktuelna i drag and drop funkcija jednog ili više dokumenata istovremeno. Za još jednostavnije i brže slanje veće količine slika, možete da koristite USB flash i USB dugme za brzo kopiranje na QNAP TurboNAS uređaju.


Muzička stanica

Muzička stanica v3 je prava biblioteka usluga među kojima su listanje, pretraga, i organizovanje vaših muzičkih zapisa. Naslovni omoti albuma se podrazumevaju, a bez obzira koliko veliku muzičku biblioteku posedovali, sa brzinom ćete moći da je pretražujete kroz više kriterijuma (naziv numere, izvođač, ili žanr...)

Slanje muzičkih datoteka je jednostavno, a može da se obavlja i kroz web browser. Ugrađena je i lista online radio stanica, kao i mogućnost kreiranja sopstvenih prilagođenih lista.

Ukoliko povežete USB zvučnike sa Turbo NAS uređajem, možete da podesite i alarm za buđenje uz omiljenu muzičku numeru.

musicstation

Video stanica
videostation

Sa lakoćom napravite sopstveni Video web sajt. Podržava veliki broj različitih tipova video zapisa. Nakon slanja datoteka na TurboNAS uređaj, on automatski generiše opis i tagove, koje naknadno možete i ručno da menjate. Posetioci vašeg sajta će moći da ostavljaju i komentare za svaki klip koji ste postavili. Uz samo par klikova podelite svoje sadržaje sa ostalim društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter, i Google+.


Download stanica

Download stanica v3 podržava više protokola za preuzimanje kao što su BitTorrent, Private trackers, Magnet link, HTTP/HTTPS, i FTP/FTPS. Sa lakoćom možete uvek da dodate novi download prevlačenjem iz browsera, bilo da se radi o direktnom linku ili BitTorrent-u.

Zahvaljujući pametnoj kontroli, možete unapred da podesite vreme kada će se svi download procesi pauzirati kako ne biste opteretili internet protok i onemgućili sebi rad. Nakon isteka pauze, download će nastaviti automatski po rasporedu. TurboNAS takođe može i da vas obavesti putem e-mail poruke da je download proces završen.

Uz pomoć Web Subscription usluge možete da preuzimate video zapise na koje nailazite u browseru, a više detalja o ovome možete da saznate ukoliko preuzmete Add-on agente iz Google Chrome Web Store.

downloadstation

Stanica za video nadzor
surveillancestation

Surveillance Station Pro kompatibilna sa ONVIF specifikacijama, proširuje broj podržanih IP kamera na preko 1400 različitih modela.

Surveillance Station Pro fabrički ima instaliranu jednu licencu za IP kameru, a po potrebi može da se proširi preko online prodavnice ili neki drugi način. TurboNAS uređaji se dele prema maksimalnom raspoloživom broju kanala:

  • ARM modeli (x10, x12, x19) - podržavaju do 8 kanala
  • x86 modeli (x39, x59, x69) - podržavaju do 16 kanala
  • TS-x79 modeli - podržavaju do 40 kanala

Možete da napravite do 32 korisnička naloga i korisničke grupe sa različitim pravima pristupa i dozvolama za video nadzor.


Podrška za proxy klijente

U poslovnom okruženju, mnoga preduzeća postavljaju proxy servere za kontrolu internet pristupa. TurboNAS sada ima podršku za proxy podešavanja kako bi imao potreban pristup internetu. Daleko je sigurnije preuzimanje Live Firmware-a, anti-virusnih definicija, i QPKG softverskih paketa koristeći proxy server za pristup internetu.

proxyclientsupport