Nova verzija QBack Backup aplikacije Štampa
četvrtak, 15 septembar 2011 13:40

logo-qnapQNAP je objavio novu verziju QBack Backup aplikacije za lakši, stabilniji i sigurniji backup za korisnike Turbo NAS uređaja.

Nova verzija QBack V2.1 omogućava Windows® korisnicima da jednostavno sačuvaju (backup-uju) lokalne podatke na Turbo NAS server uz samo par klikova mišem pomoću veoma jednostavnog i pristupačnog čarobnjaka za upotrebu. Ima podršku za naprednu VSS (Volume Shadow copy Service) tehnologiju koja osigurava konzistenciju backup-a tzv slikanjem (snapshot) pre početka kopiranja. Sa VSS tehnologijom korisnici mogu da backup-uju i podatke u pozadini uključujući i dokumente kojima računar tj. neka aplikacija trenutno pristupa. QBack nudi niz mogućnosti za sigurniju upotrebu i povećanu zaštitu definisanjem kapaciteta odredišta gde se podaci kopiraju, kao i upotrebom 256-bitne AES enkripcije. I pored navedenog, može da se navede više destinacija gde se podaci kopiraju kako bi se dodatno osigurali (eksterni disk, lokacija na mreži, ...).

Nove & unapređene funkcije Qback V2.1 aplikacije

  • Jednostavan backup pomoću vodiča (wizard-a) za upotrebu: omogućava instant backup uz samo par klikova;
  • Napredna VSS podrška: VSS tehnologija omogućava konzistentan i pouzdan backup pravljenjem snapshot-a pre početka procesa kopiranja. Takođe podržava i rad sa prethodno otvorenim dokumentima omogućavajući korisnicima rad bez prekida;
  • 256-bitna AES disk enkripcija: omogućava moćnu 256-bitnu AES enkripciju eksternog diska, štiteći na taj način podatke od neautorizovanog pristupa u slučaju krađe ili izgubljenog diska;
  • Back up na MyCloudNAS lični cloud: omogućava backup na MyCloudNAS personal cloud, FTP server, ili WebDAV deljeni folder. Podrška za više backup procedura, kao i više različitih destinacija.

Najnoviji QBack V2.1 je raspoloživ za korisnike svih QNAP Turbo NAS uređaja. Za download posetite ovaj link.