Sortiranje:
Knjige
dostupan u procesu nabavke nedostupan
Ime i Opis Status Cena Slika Korpa
Knjiga Aktivni solarni sistemi
Naslov: Aktivni solarni sistemi; Autor: Vesna Kosorić; Izdavač: Građevinska knjiga; Godina izdanja: 2008; Strana: 350; Povez: tvrdi; Pismo: ; Format: B5 cm; ISBN: 978-86-395-0534-9; ; Opis: Knjiga propagira ideju da savremeni omotači zgrada treba da budu usmereni na ostvarivanje energetske efikasnosti. Od načina materijalizacije omotača zgrade zavise energetske performanse omotača kao i mogucnosti korišćenja obnovljivih izvora energije, odnosno sunčeve energije, i u tom smislu danas su prisutna razlicita tehnička rešenja. U ovoj knjizi se proučava primena fotonaponskih sistema i toplotnih prijemnika sunčevog zračenja uz stavljanje posebnog akcenta na njihove oblikovne mogućnosti i vizuelne efekte koji se njihovom primenom u materijalizaciji omotača mogu postici. Sagledavaju se mogućnosti i parametri od uticaja na efikasnost njihove primene, razmatraju karakteristike fotonaponskih sistema i toplotnih prijemnika sunčevog zračenja i daju klasifikacije i tehnička rešenja njihove ugradnje na gradjevinskim objektima. Primenom fotonaponskih sistema i toplotnih prijemnika sunčevog zračenja se vrši korisno pretvaranje sunčeve energije u upotrebne finalne oblike energije, električnu i toplotnu energiju. Ovo istraživanje kroz brojne primere iz svetske prakse predstavlja korak u cilju aktuelizacije primene ovih sistema na domaćem tržištu. Kroz ovu knjigu su sagledani energetski i ekonomski aspekt primene fotonaponskih sistema i toplotnih prijemnika sunčevog zračenja, uz sagledavanje značaja proračuna i računarskih simulacija pomenutih sistema.
status-dostupan.png
2,400.00 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga android aplikacije
Naslov: Android aplikacije; Autor: Stefan Švark; Izdavač: Agencija EHO; Godina izdanja: 2013; Strana: 250; Povez: meki; Format: 17,5 x 23,5 cm; ISBN: 978-86-915999-3-5; ; Opis:; Android operativni sistem je sve zastupljeniji na pametnim telefonima i tablet računarima. Zahvaljujući tome, svakog dana se objavljuju nove korisničke aplikacije koje omogućavaju prilagođavanje telefona ili tableta potrebama i željama pojedinačnog korisnika. Konstantno povećanje brzine i procesorske snage ovih prenosivih uređaja sada već omogućava izvršavanje aplikacija koje su pre svega nekoliko godina zahtevale desktop računar ili specijalno projektovan hardver. Pored toga, gotovo svaki pametni telefon u stanju je da odredi vašu tačnu geografsku poziciju, snima video zapis - i još mnogo toga.; ; Kada je reč o prilagođavanju pametnog telefona vašim potrebama, ne morate biti ograničeni na korišćenje dostupnih aplikacija, iz prostog razloga što je stvaranje vaših sopstvenih aplikacija i programiranje Android uređaja jednostavnije nego što mislite.; ; Ova knjiga predstavlja uvod u programiranje aplikacija za Android uređaje. Način rada Android sistema objašnjen je korak po korak, sa ciljem da se prikaže na koji način se lične aplikacije mogu programirati.; ; Predstavljen je širok raspon aplikacija, zasnovan na solidnom broju direktnih primera koji pokrivaju sve od jednostavnih matematičkih programa, očitavanja senzora i GPS podataka, sve do programiranja za napredne Internet aplikacije. Pored pisanja aplikacija u programskom jeziku Java, ova knjiga takođe objašnjava i kako se aplikacije mogu programirati pomoću JavaScript ili PHP skripti.
status-dostupan.png
1,100.00 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga Antene i prostiranje radio talasa
Naslov: Antene i prostiranje radio talasa; Autor: Momčilo Dragović; Izdavač: Akademska misao; Godina izdanja: 2008; Strana: 156; Povez: meki; Pismo: ; Format: 18x25.5 cm; ISBN: 978-86-7466-317-2; Opis: Ova knjiga namenjena je studentima Odseka za elektrotehniku, telekomunikacije i automatiku Elektrotehničkog fakulteta, a cilj joj je da pruži pregled postojećih tipova antena i njihovih karakteristika.Knjiga se sastoji iz devet poglavlja i obuhvata: uvodni deo, predajne antene, prijemne antene, osnovni tipovi antena, raspodela struje u anteni, impendansa antena, antenski sistemi, zračeće površi i prostiranje radio talasa.
status-nabavka.png
750.00 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga Arduino UNO
Naslov: Arduino Uno - 45 projekata za početnike i stručnjake; Autor: Bert Van Dam; Izdavač: Agencija Eho; Godina izdanja: 2016; Strana: 209; Povez: mek; Pismo: Latinica; ISBN: 978-86-80134-07-9; Opis: Ova knjiga sadrži niz zabavnih i uzbudljivih projekata za Arduino, kao što su tihi alarm, ljudski senzor, svetlosni senzor, motorna kontrola, internet i bežična kontrola (pomoću radio veze). Za razliku od mnogih slobodnih projekata na internetu, svi projekti u ovoj knjizi su intenzivno testirani i njihov rad je zagarantovan! Ovu knjigu možete koristiti za projekte i napraviti više od 45 projekata za ličnu upotrebu. Jasna objašnjenja, šeme i slike svakog projekta čine ovo zabavnom aktivnošću. Na slikama su radni projekti, tako da možete biti sigurni da rade. Projekte iz ove knjige možete kombinovati kako biste napravili svoje projekte. Da bi se to olakšalo, data su jasna objašnjenja o tome kako rade ovi projekti i zašto su dizajnirani na taj način. Tako ćete naučiti mnogo o projektu i delovima koji se koriste, znanje koje možete iskoristiti u svojim projektima. Osim toga, ova knjiga se može koristiti kao referentni vodič. Pomoću indeksa lako možete da pronađete projekte koji služe kao primeri za C ++ komande i funkcionalnost Arduino ploče. I nakon što ste napravili sve projekte u ovoj knjizi, ona će i dalje biti dragoceni priručnik koji ćete držati pored računara.;
status-dostupan.png
1,540.00 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga Arhitektura i programiranje 8051-Mikroelektronika
Naslov: Arhitektura i programiranje 8051 mikrokontrolera; Autor: Milan Verle; Izdavač: MikroElektronika; Strana: 360; Pismo: ; Format: 22x18 cm; Godina izdanja: 2007; ISBN: 978-86-84417-09-3 ; Opis: Naučite na brz i lak način, kroz konkretne primere, da programirate Intel 8051 mikrokontroler. Uprkos svojoj relativnoj starosti, 8051 je jedan od najpopularnijih čipova danas u upotrebi. Pored Intela proizvode ga i mnoge druge firme, kao što su Philips, Siemens i druga poznata imena. Knjiga sadrži CD.
status-nabavka.png
1,651.23 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga Audio sistemi
Naslov: Audio sistemi; Autor: Miomir Mijić; Izdavač: Akademska misao; Godina izdanja: 2011; Strana: 528; Povez: tvrdi; Format: 17 x 24,5 cm; ISBN: 978-86-7466-403-2; Opis: Audio sistemi nesumnjivo imaju konzistentan ciIj, a to je prenošenje zvučnih informacija od izvora do slušaoca. Ali nema, niti može biti, konzistentne teorije koja objašnjava kako se taj ciIj postiže, kao što to postoji u nekim drugim disciplinama koje se izučavaju na elektrotehničkim fakutetima. Stoga teorija audio sistema danas predstavlja svojevrsnu sintezu gotovo svega što se uči u elektrotehnici. Tu ima elemenata telekomunikacija, obrade signala, elektronike, mehanike, elektroenergetike, itd. Naslovi poglavlja najbolje iIustruju tu raznovrsnost. Knjiga ima sesnaest poglavlja, koja se mogu podeliti u nekoliko celina. U prvih šest poglavlja knjige izlažu se osnovni pojmovi o audio sistemima i audiotehnici kao inženjerskoj oblasti. U prvom poglavlju su izložene opšte definicije potrebne za razumevanje funkcije i primene audio sistema. Drugo i treće poglavlje posvećeni su čulu sluha, koje je krajnji prijemnik zvučnih informacija. Zbog prirodne podele funkcije čula sluha na fizički i psiholoski deo, materija o čulu sluha izložena je u dva odvojena poglavlja. U drugom poglavlju knjige prikazana je osnovna funkcija rada uva, a u trecem su prikazani osnovni pojmovi psihoakustike. Četvrto poglavlje sadrži generalizaciju strukture audio sistema, i u njemu se definišu delovi sistema i njihove globalne funkcije. Najzad, peto i šesto poglavlje posvećeni su audio signalima i njihovim dinamičkim osobinama.;
status-dostupan.png
4,160.00 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga Autodijagnostika OBD-2-Mikroelektronika
Naslov: Auto dijagnostika OBD-2; Autor: Ostojić Nebojša; Izdavač: MikroElektronika; Strana: 186; Povez: meki; Pismo: latinica; Format: 18x22 cm; Godina izdanja: 2007; ISBN: 978-86-84417-10-9; Opis: Kompletan priručnik za autoelektroniku nove generacije. Ova knjiga je namenjena onima koji žele da udju u svet kompjuterske dijagnostike motora, kao i onima koji se time već bave, ali imaju mnogo pitanja bez odgovora. Knjiga je pisana razumljivim jezikom, tako da će svi u njoj pronaći nešto za sebe. Nadam se da će mnogima posluziti kao univerzalni priručnik i zameniti gomilu nesloženih papira po fasciklama.
status-nabavka.png
1,651.23 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga C programiranje za Arduino
Naslov: C programiranje za Arduino; Autor: Warwick A. Smith; Oblast RPi/ Python/ Linux/ Arduino/Mikrokontroleri/ Programiranje; ISBN 978-86-80134-08-6; Strana: 330; Format: B5; Masa: 570 g; Opis: Tehnologija se konstantno menja. Novi mikrokontroleri postaju dostupni svake godine. Ono što je ostalo isto je programski jezik C koji se koristi za programiranje ovih mikrokontrolera. Ako želite da naučite ovaj standardni jezik da biste programirali mikrokontrolere, onda je ova knjiga za vas!; Arduino je hardverska platforma koja se koristi za učenje C programskog jezika, jer su Arduino pločice dostupne širom sveta i sadrže popularne AVR mikrokontrolere kompanije Atmel.; Atmel Studio se koristi kao razvojno okruženje za pisanje programa u jeziku C za AVR mikrokontrolere. To je potpuno integrisano razvojno okruženje (IDE) koje koristi GCC C  softverske alatke za AVR mikrokontrolere i može se besplatno preuzeti.; -Započnite učenje programiranja još u prvom poglavlju; -Nije potrebno nikakvo iskustvo u programiranju; -Učite radeći – ukucajte i pokrenite primere programa; -Zabavan način da naučite C programski jezik; -Idealno za hobiste koji se bave elektronikom, studente i inženjere koji žele da nauče C programski jezik u ugrađenom okruženju na AVR mikrokontrolerima; -Koristite besplatni Atmel Studio IDE softver za Windows; -Pišite C programe za 8-bitne AVR mikrokontrolere koji se nalaze na Arduino Uno i MEGA pločicama; -Primeri koda rade na pločicama Arduino Uno i Arduino MEGA 2560, a mogu biti prilagođeni i za rad nadrugim AVR mikrokontrolerima ili pločicama; -Koristite AVR Dragon programer i debager u kombinaciji sa okruženjem Atmel Studio da biste debagirali programe pisane u C jeziku;
status-dostupan.png
1,540.00 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga C# za Windows i Android
Opis: Knjiga C# za Windows i Android
status-dostupan.png
1,540.00 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga CAN komunikacija
Naslov: CAN komunikacija: Projekti za ARM i Arduino; Autor: Prof Dr Dogan Ibrahim; Oblast: Mikrokontroleri/ Programiranje; ISBN: 978-86-80134-10-9; Strana: 338; Format: B5; Povez: meki; Masa: 490g; Opis: U ovoj knjizi je detaljno prikazana upotreba ARM Cortex-M porodice mikrokontrolera i Arduino Uno-a u praktičnim projektima zasnovanim na CAN komunikaciji. Ova knjiga sadrži detaljan uvod u arhitekturu Cortex-M porodice, a dati su i primeri popularnih kompleta za razvoj hardvera i softvera. Upotreba ovih kompleta može znatno da pojednostavi ciklus ugrađenog dizajniranja i olakša razvoj, otklanjanje grešaka i testiranje projekata zasnovanim na CAN magistrali. Arhitektura veoma popularnihARM Cortex-M procesora STM32F407VGT6 je opisana na visokom nivou tako što su razmatrani različiti modeli. Pored toga, detaljno je opisana upotreba mikroPC-ija za ARM i Arduino Uno biblioteku magistrale za funkcije. Ova knjiga je napisana za studente, inženjere u praksi, hobiste i za sve ostale koji žele da nauče više o CAN magistrali i njenim aplikacijama. U ovoj knjizi se pretpostavlja da čitalac ima neko poznavanje osnovne elektronike. Poznavanje programskog jezika C će biti korisno za naredna poglavlja u knjizi, a poznavanje najmanje jednog mikrokontrolera će biti prednost, naročito ako čitalac namerava da programira mikrokontrolere zasnovane na projektima u kojima se koristi CAN magistrala.
status-dostupan.png
1,580.00 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga cevni projekti
Naslov: Cevni projekti; Izdavač: Agencija EHO; Godina izdanja: 2014; Strana: 214; Povez: meki; Format: 17,5 x 25 cm; ; Opis:; Da li se još uvek isplati samogradnja pojačavača?; Zašto HiFI uređaji daju različit zvuk; Elektrolitski kondenzatori, ispravljači i njihova pravilna upotreba; Pentodni PP izlazni stepen sa EL 84 T; Srednjetalasni prijemnik sa dva oscilatorna kola; Kratkotalasni audion sa ECC88; Otpornici za merenje opterećenja; Mnogostruke eksperimentalne pločice; Mikrofonski pojačavač sa cevima; Konvertor cevnog zvuka; EL34, 6L6GC ili KT88; Magične oči, lepeze i trake; Borba protiv odstupanja parametara; Jednostavno ispitivanje cevi; Muke sa cevima lošeg kvaliteta; SRPP Princip
status-dostupan.png
800.00 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga dijagnostika elektronskih sistema motornih vozila-I deo
Naslov: Dijagnostika elektronskih sistema motornih vozila; Autor: Nikola Gunić; Izdavač: Agencija EHO; Godina izdanja: 2014; Strana: 240; Povez: meki; Format: 17.5x23.5 cm; ISBN: 978-86-916493-0-2; ; Opis:; Dijagnostika elektronskih sistema motornih vozila; ; Popravke i održavanje motornih vozila prolazile su kroz faze, od mehanike do mehatronike. Poznavanje rada savremenih elektronskih sistema neophodno je za uspešan rad današnjih servisera.; Na jednostavan i slikovit način u knjizi su prikazane osnove elektrotehnike, električna merenja, čitanje električnih šema, principi rada davača, izvršnih elemenata i elektronski uređenih sistema. U dodatku se nalaze mali engleski rečnik, razne tabele i izrazi za pretvaranje jedinica i veličina. Jednom rečju, sve što je potrebno za uspešno i efikasno sprovođenje elektronske dijagnostičke procedure iz parametara.; Greška, koju imalac ove knjige može da napravi je da je ne pročita, ostavi na nekoj polici i dozvoli sebi da lako dostupno znanje ne primeni u praksi.
status-dostupan.png
1,540.00 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga Dijagnoza vozila uz pomoć OBD-II
Sigurno je zanimljivo znati šta se događa ispod haube motora kad nešto nije u redu na Vašem vozilu. Nije neophodno da se odmah bacite u troškove popravke kad se upali neka lampica na komandnoj tabli vozila. Tu može pomoći ugrađena dijagnostika automobila koja će Vam otkriti pravi kvar. Ipak, samo uz pomoć pogodnog interfejsa moguće je dijagnosticirati i očitati ogroman broj kodiranih kvarova koji predstavljaju izmerene vrednosti sa elektronskih senzora modernog automobila. Pored detaljnog opisa praktičnih mogućnosti današnje dijagnostike za ambicioznije automobiliste u knjizi je opisana samogradnja jeftinog dijagnostičkog interfejsa i dati neki proizvodi sa tržišta. Drugi projekat se bavi izradom multifunkcionalnog instrumenta koji stalno može da prikazuje izmerene vrednosti u automobilu. Za one koji bi hteli da uđu dublje u materiju opisani su tekući dijagnostički protokoli po standardima ISO 9141, ISO 14230 (K-vod) i SAE J1850 (PWM, VPW). Starija vozila se mogu dijagnosticirati preko VAG protokola KW1281 i podvesti pod novu konfiguraciju. Sa ovim znanjima bićete u mogućnosti da očitate i iskoristite sve dijagnostičke poruke i primene.;
status-dostupan.png
1,450.00 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga Eagle V6
Naslov: Vodič za rad sa softverskim paketom Eagle V6 + CD; Autor: Mitchell Duncan; Izdavač: Agencija EHO; Godina izdanja: 2013; Strana: 208; Povez: meki; Format: 17,5 x 25 cm; ; Opis:; Bilo da ste hobi elektroničar ili profesionalni inženjer, ova knjiga čitaocu pruža uvid u način rada sa softverskim paketom EAGLE PCB kompanije CadSoft. EAGLE je moćan i priuštiv softverski paket za efikasno projektovanje štampanih pločica. Nudi iste mogućnosti i funkcionalnosti svim korisnicima, pri manjoj ceni od konkurencije. Hobi elektroničarima je dostupna besplatna verzija, za ličnu upotrebu. ; EAGLE je moguće koristiti na svim bitnijim računarskim platformama, uključujući: Microsoft Windows, Linux i Apple Mac OS X.; ; Knjiga je namenjena svima kojima je potreban uvod u mogućnosti EAGLE softvera. Čitalac može biti i novajlija u svetu projektovanja štampanih pločica, podjednako kao i profesionalac koji želi da nauči da koristi EAGLE, u cilju migracije sa drugog CAD softverskog paketa. Ova knjiga će vam veoma brzo omogućiti da:; - steknete uvid u glavne module EAGLE paketa: editor šema, editor rasporeda na štampanoj pločici i softver za auto-rutiranje, objedinjene pod istim korisničkim interfejsom;; - naučite da koristite komande u editorima šema kola i štampanih pločica EAGLE paketa;; - primenite svoje znanje EAGLE komandi u malom projektu;; - naučite više o naprednim konceptima EAGLE softvera i njegovim mogućnostima;; - naučite kako se EAGLE odnosi prema različitim stadijumima proizvodnje štampanih pločica;; - kreirate kompletan projekat, od projektovanja do proizvodnje štampanih pločica. ; Projekat opisan u ovoj knjizi je popularan, dokazan projekat Elektorovog inženjerskog tima.; Nakon čitanja ove knjige, uz vežbanje na priloženim primerima i rada na opisanim projektima, čitalac bi trebalo da bude spreman za zahtevnije poduhvate.
status-dostupan.png
900.00 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga Eko električni kućni energetski sistem
Ova kratka knjiga pruža energetski svesnoj osobi polaznu tačku na putu ka obezbeđivanju električne energije u sopstvenom domaćinstvu. Na jednostavan način predstavljeni su osnovni principi, kao i detaljne informacije o tome kako napraviti ili održavati kućni električni sistem nezavisan od javne naponske mreže.; Ova knjiga će vam pomoći prilikom održavanja ili razvoja vašeg sopstvenog izvora električne energije u domu: Proračuni vas, korak po korak, provode kroz projekat vašeg sopstvenog električnog sistema, radi određivanja veličine solarnih panela, skupa akumulatora, solarnog punjača i invertora, na osnovu procene potrošnje. Priloženi su i primeri koji se mogu koristiti kao podloga za vaš električni sistem.; Praktični detalji o svemu, počev od dimenzija žice, konvencija za utičnice, kabliranja unutar razvodne kutije solarnih panela, održavanja generatora i konekcije punjača lepo su ilustrovani.Razmatraju se bitni faktori za vetar, proizvodnju etanola i potoke, kao izvore energije. Objašnjava se osnovna električna teorija pomoću osnovne matematike. Upotreba formula je jasna, zahvaljujući primerima. Opisani su problemi električnih sistema, sa predloženim rešenjima, uključujući i praktične nelagodnosti koje se uglavnom ne opisuju u drugoj literaturi.
status-dostupan.png
750.00 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga električna otpornost
Naslov: Električna otpornost - pojava i merenje; Autor: Radojle Radetić; Oblast Elektroenergetika/ Operacioni pojačavači/ Merna tehnika; Izdavač: Agencija Eho; Godina izdanja: 2015; Strana: 177 ; Pismo: Latinica; ISBN: 978-86-80134-03-1; Masa: 370 g; Opis: Svi u elektro-struci, a mnogi i van nje, misle da imaju jasan pojam o električnoj otpornosti. Čitajući ovu knjigu ubrzo ćete uvideti kako je vaše znanje skromno, pogotovu iz oblasti merenja otpornosti. Autor knjige, nije se zadovoljio kupovinom i primenom nekog skupog ommetra od renomiranog proizvođača. Interesovalo ga je, šta stoji iza takvih instrumenata: koje naučne metode, koja tehnička rešenja. Pogotovu ga je interesovala tačnost primenjenih metoda: koji su mogući izvori grešaka i koji su krajnji dometi nauke o merenju u ovoj oblasti. Iznešeni podaci će biti zapanjujući za mnoge čitaoce, manje upućene u metrologiju. Autor se nije zadovoljio analizom onoga što su stručnjaci u svetu postigli, već je godinama smišljao naučno dobro zasnovana tehnička rešenja instrumenata za precizno merenje otpornosti. Konstruisao je niz ommetara koji su po svojim metrološkim karakteristikama uporedivi sa instrumentima primenjenim u vrhunskim laboratorijama sveta. Sve je to radio iz skromnih sredstava, ukazujući na činjenicu da su najvredniji znanje i trud, a novac samo u meri u kojoj je potreban za realizaciju ideje. Sve svoje rezultate daje nam na uvid u okviru ove knjige, do nivoa električnih šema i njihovih detaljnih objašnjenja. Na nama je, da li ćemo se samo diviti tim rezultatima ili ćemo krenuti njegovim stopama, usavršavajući postojeće ili tražeći nove, još bolje metode merenja električne otpornosti;
status-dostupan.png
1,350.00 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga Elektroinstalaterski radovi
Naslov: Elektroinstalaterski radovi; Autor: Nenad Mladenović; Izdavač: AGM Knjiga; Godina izdanja: 2012; Strana: 180; Povez: meki; Format: 17x24 cm; ISBN: 978-86-86363-32-9; Opis: Ovaj priručnik je namenjen projektantima, inženjerima, investitorima, izvođačima radova, kao i svima ostalima koji su na bilo koji način povezani sa elektroinstalacijama u građevinarstvu.; ; U knjizi se nalaze opisi radova sa cenama izvođenja tih radova. Opisi su detaljni a dobijene cene su usklađene sa građevinskim normativima i cenama materijala na tržištu Srbije, a prikazane su u eurima; ; Priručnik sadrži 55 kategorija radova i obuhvaćena je jaka i slaba struja i kao takav predstavlja najobimniji priručnik ove vrste na našim prostorima.; ; Cene koje se nalaze u priručniku su projektantske cene. Da bi dobili izvođačke cene potrebno je cene iz priručnika umanjiti za 10 - 30 %, zavisno od pozicije, vaših uslova rada, kao i od svega što može uticati da cena bude niža ili viša;
status-dostupan.png
1,160.00 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga elektronika otvorenog koda na Linux-u
Naslov: Elektronika otvorenog koda na Linuxu; Autor: Warwick A. Smith; Izdavač: Agencija EHO; Strana: 261; Pismo: latinica; Format: 17,5 x 24,5 cm; Godina izdanja: 2014; ISBN: 978-86-915999-8-0; Opis: Linux je besplatan operativan sistem koji nudi mnoštvo prednosti onima koji se bave elektronikom. Knjiga je prvenstveno o elektronici sa aplikacijama na Linuxu, sa besplatnim softverom otvorenog izvornog koda (open source) i open sors hardverom. Većina razmatranih aplikacija može da radi na računarima sa Windowsom. U knjizi je korišćen samo open sors softver.; ; U knjizi se koristi Linux Mint zasnovan na Ubuntu distribuciji. Ubuntu Linux i derivati Ubuntua, kao što je Xbuntu se takođe mogu koristiti. Ove distribucije Linuxa je lako koristiti i uz njih postoji mnoštvo aplikacija u softverskim zbirkama.
status-dostupan.png
800.00 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga Elektronika za neupućene
Naslov: Elektronika za neupućene; Autori: Gordon McComb, Earl Boysen; Izdavač: Mikro knjiga; Godina izdanja: 2007; Strana: 390; Format: 16,2 x 23,5 cm; ISBN: 86-7555-298-X; Naslov originala: Electronics for Dummies; Izdavač originala: Wiley ;Opis: Upoznajte osnove elektronike na zabavan način. U knjizi su objašnjeni osnovni pojmovi u elektronici, prikazano je mnoštvo elektronskih komponenata i njihova upotreba, te protumačene šeme koje početnicima zadaju muke. ; ; Svi oni koji počinju da se bave elektronikom iz hobija, ali i oni koji žele da unaprede svoje znanje, naučiće kako da opreme svoj radni prostor, odaberu i koriste alatke, projektuju štampane ploče, montiraju detektor pokreta ili naprave i programiraju sopstvenog robota.;
status-nabavka.png
1,400.00 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
Knjiga elektronika za pobudu i pogon elektromotora
Knjiga je namenjena ljudima koji žele da razumeju kako rade frekventni regulatori (AC inverter drives) i kako se koriste u industriji. Knjiga daje više o praktičnom dizajnu i primeni regulatora nego o matematičkim principima na kojima je zasnovan njihov rad.; Ključna načela elektronike za pobudu i pogon elektromotora su opisana i predstavljena veoma jednostavno pošto su osnova za rad elektromotora jednosmerne i naizmenične struje (DC, AC). Objašnjeni su delovi AC pobude uz teorijsku pozadinu kao i stavke praktičnog dizajna kao što su hlađenje i zaštita.; Važan deo knjige daje detalje karakteristika i funkcija koje se često nalaze u AC pogonima i daju se praktični saveti kako i gde iskoristiti ova znanja. Opisan je širok opseg primene pobuda, od pumpanja sveže vode do sistema za raspoređivanja prtljaga. Predstavljeni su praktični problemi upotrebe regulatora u industriji zajedno sa aplikacijama i opisima funkcija koje su se pokazale korisne i informativne.; Predstavljeni su standardi koji se koriste u zadnjih nekoliko godina a koji menjaju zahteve koji se odnose na korisnike i proizvođače pogona i elektromotora. Knjiga objašnjava njihovu važnost. Opisuju se i buduće tehnologije pogona uključujući i matrični inverter.; Matematika je zadržana na osnovnom minimumu. Pretpostavlja se da postoje osnovna znanja i razumevanja mehaničke i električne teorije dok bi bilo korisno osnovno znanje o monofaznim i trofaznim naizmeničnim sistemima.; Ko god koristi ili montira regulatore ili je samo zainteresovan kako rade elektronski proizvodi za pogon elektromotora i kako se upravlja u modernoj industriji smatraće knjigu fascinantnom i informativnom.
status-dostupan.png
1,540.00 Din
(Uračunat 10% PDV)
registracija obavezna
dostupan u procesu nabavke nedostupanPrikaži #  
Rezultati 1 - 20 od 46